Imponerande bredduppvisning av Hälle på Vårtävlingarna

Foto: Deca Text & Bild

Så har vi haft premiär för långloppsäsongen och som vanligt så var det Solvikingarnas grusåtta på Skatås som gällde. Vi säger grusåtta, men den flacka grusbanan lär mäta cirka 7,7km. Ifjol var det gnistrande snö och löparna sprang på något som närmast liknande en skate-pist. I år var det traditionellt väder för loppet, det vill säga några få plusgrader, en narig nordanvind ,en blyertsgrå himmel och torra och ytterst snöfria banor. I år gick det anmärkningsvärt fort. Och startfälten var av toppklass. Hälle deltog med ett 20-tal löpare varav många visade riktigt god form. På damsidan blev Emy Thorén 2:a på finfina 26,43, en fin kapning av personbästat på sträckan. På fjärde plats kom 23 åriga Malin Agervik Kristiansson med 27,44 och på 8:e plats 20 åriga junioren Liv Dinis med 28,27. Imponerande resultat av samtliga. I herrklassen kom Hälles Petter Svensson 3:a med snabba 23,23 och därefter kom de rödvita in i strid ström. 23 årige Linus Agervik Kristiansson kom 6:a med 24,05, Arvid Örn var glädjande tillbaka efter skada och slutade 7:a med 24,19 och på 11;e plats i det 150man stora startfältet kom Gustav Josefinsson med 25,30, närmast före den nye Hällebekantingen, triathleten Pontus Risberg med tiden 25,35.