Anton vann Ultratrail-SM!

Det blev Hälleseger direkt i utomhuspremiären av SM säsongen. Det var när ultratrailen 80km avgjordes på det vilda östra Gotland, med start och mål i den pittoreska turistorten Ljugarn. Banan gick på klassisk gotländsk alvarsmark med en blandning av gräs, berghällar, grus och efter allt regn en hel del blöt myrmark. Höjdskillnaden var tämligen marginell, men med flera mil med utsikt över havet så var vinden en faktor att ta med i beräkningen. Med tanke på den begränsade höjdskillnaden så passade loppet i året väl för de som brukar tävla på ultra landsväg. För Hälles Anton Gustafsson passade banan som hand i handske, och han la upp ett välavvägt lopp med snittfart på 4,15/km, där konkurrenterna efter hand tvingades att släppa, sist av alla Johan och Joakim Lantz från Ockelbo. Antons sluttid skrevs till 5.38,37 och segermarginalen blev hela 11 minuter, detta i ett lopp med ett brett deltagande ifrån den svenska eliten. Det lovar gott inför den kommande säsongen. På 8:e plats kom en annan Hällelöpare nämligen Daniel Bränholm som länge slog om en topp 6 placering men som fick slå av på tempot en smula under den sista milen. Hans tid blev 6.25,11.