Nytt distriktsrekord av Ida !!

Foto: Deca Text & Bild

Spårvägen genomförde på onsdagskvällen Adidasspåret, en sådan där specialtävling för där man bara kör en gren, i detta fall 5000m, men i en oherrans massa heat med allt ifrån Diamond League-klass och svenskt rekord i A-finalen till näst intill stavgång i det långsammaste. Alla skall vara med, och det var underbart väder, vindstilla och svalt fram emot kvällen i den gamla olympiaborgen. Hälle hade två aktiva med och först ut var 19 åriga Ida Kraft som gjorde ett jämnt och stabilt lopp i damernas A-final,  3000m passerades på 10,08, därefter var hon dok lite ensam på sin fjärde plats och tempot sjönk något mot slutet men inte mer än att tiden skrevs till 16.58,69. Nytt klubb och distriktsrekord i F19, en pressning av klubbkompisen Julia Svennblads gamla rekord med några sekunder. Vår andra deltagare var 22 årige Wilhelm Bergentz. som i herrarnas B-final noterade 14.43,46. Wille la upp loppet lite annorlunda, med en försiktig start där 3000m passerades på 8.57,5, varefter han avslutade starkt med 5,46 på de avslutande 2 kilometrarna. Där finns nog mycket mera att ge.