Hälle succé på OCR SM – guld till Yoie och silver till Tobias

Foto: Privat

Historia skulle skrivas. Sveriges första SM i OCR skulle avgöras i Åkersberga en väletablerad förort norr om Stockholm, förmodligen Sveriges golfbane och hästgårdstätaste distrikt. Disciplinen var 12km standard course, alltså 12km terränglöpning med återkommande hinder, främst mängder av väggar och riggar som kräver både teknik och greppstyrka. Att vädret bjöd på högsommarvärme gjorde naturligtvis tävlingen till ett veritabelt kraftprov. Ifrån Hälle deltog fyra aktiva, och om vi börjar med tjejerna så hade det varit struligt för Yoie Bohlin efter sin formidabla vinst i Tough Viking i Göteborg. Hon hade dragits i två veckor med en besvärlig halsinfektion, men på fredagen fick hon OK av läkaren att starta. Egentligen passar nog banan den löpstarka Yoie perfekt, men den nyss genomgångna infektionen satte naturligtvis ned kapaciteten något och mot slutet så var hon trött och fick en straffrunda efter en miss på ett klätterhinder. Men vad gjorde det, hon hade en klar ledning i loppet dess för innan och även om försprånget till Eskilstunas Malin Dahlbäck krympte så var segern aldrig hotad utan Yoie hade betryggande 30 sekunders marginal i mål. Hennes tid skrevs till 1.05,42. Till trean i loppet var avståndet hela tre och en halv minut. I damklassen representerades Hälle även av Anna Larsson slutade på 15:e plats med tiden 1.36,50.I herrklassen blev det precis som ifjol en kamp mellan Hälles Tobias Jäger och Eskilstunas Martin Bäckström. I år fick Tobias nöja sig med en silvermedalj med tiden 55,38, och upp till guldet var bara en halv minut. Även på 4:e plats var det Hälle, här genom Andreas Marshall med tiden 59,39. Precis som på GBG-varvet så stod här en veteran för en imponerande insats, och då snackar vi om Daniel Taube, en 50 årig tuffing med Seal Marine attityd som med tiden 1.07,56 vann M50 så överlägset att avståndet till tvåan kunde mätas med almanackan. Sammanfattningsvis, guld och silver till Hälle på historiskt OCR SM. Senare på säsongen kommer även SM på sprint och SM på kort bana.