Veteranerna gladde på Göteborgsvarvet

Skall man pricka in en klocksäker solsemester i Sverige så skall det vara mellan hägg och syren, eller på idrottsspråk mellan Göteborgsvarv och Stockholm maraton. Igår var allt sig likt på Varvet, bortemot 25 grader i skuggan, vida varmare i solen, start mitt på dagen när det är som varmast, 20 pers i ambulans etc. Lägg sedan till att Göteborg är en evig byggplats där åskådarna får orientera med kompass för att komma fram och traditionsrika Slottskogsvallen hade nylagda banor som man täckte med provisoriskt konstgräs. Och som det lätt blir med alla duschar utmed banan så spelar chiptidtagningen oss ibland ett spratt. Jag ser vid en snabb koll att en av de tre bästa svenskarna, enligt listan, passerade milen på 1,05 för att sedan gå i mål på 1,06. På damsidan har en av topplaceringarna en negativ tid på 15 minuter mitt under loppet, alltså har hon färdats i en tidsmaskin och en annan kvinna avslutade starkt och höll enligt den humorfria tidtagningsfunktionen 200 km/h under loppet avslutande mil. Så exakta resultat lär väl dröja tills man gått igenom alla de tusentals löparna manuellt. För Hälles del så var det precis som ifjol en magnifik bredduppvisning med över 50 löpare i mål och närmare 40 av dessa var topp 300 i herr respektive damklass. Bäst var Olle Ahlberg som var 6:a bland svenskarna i herrklassen, när jag tagit mig friheten att räkna bort killen som noterade 1 minut på sista milen. Olle löpte på 1.08,43 efter en jämn stabil löpning. Värmen gjorde säkert tre minuter i påslag så tiden är helt okey. Även Anders Bergman, Dag Blandkjenn och Niklas Wiberg var sannolikt bland de 40 bästa i mål. Men framförallt så imponerade Hälle på veteransidan. Annelie Johansson var inte bara bästa Hälle tjej totalt med 1.24,51, hon vann även K45 klassen. 48 årige Markus Bengtsson imponerade stort med seger i M45 klassen på 1.14,14. 60 årige Johnny Jantunen vann M60 på imponerande 1.20,34 och då skall det sägas att vi också några veckor tidigare noterade snabba 36,40 av Johnny på Värnamomilen. Anders Bergman noterade 1.11,59 och var 2:a i M35. Vi räknar även in 4:e platser för Katarina Åström K50, samma placering för en comebackande Fernando Dinis i M50 samt en 5:e plats till Andreas Höye i M40. Vi skall till sist även notera en imponerande seger för 20 åriga Liv Dinis i det lite kortare Cityvarvet 4km, där hon totalvann med tiden 14,41. Ett stort tack slutligen  till alla de hundratals Hälleaktiva och Hällesupportrar som gjorde dagen till en polkagrisfärgad upplevelse.