Samuel var namnet för dagen – snabba tider i Mölnlycke

Foto: Deca Text & Bild

Återigen i dessa ”förbudstider” så har inställda ordinarie tävlingar fått ersättas av ett träningstest, även denna gång på samma bana i Mölnlycke där man för några veckor sedan löpte testet på 10km. Men denna gång var sträckan bara 5km. Och vilket startfält som dök upp på den här ”träningen”!  I A-heatet så löpte 14 löpare på 14,44 eller snabbare!  Och detta på en flack, kontrollmätt asfaltsbana! Efter en långsam start så drog Hälles Samuel Tsegay upp farten och höll ledningen in i mål på tiden 14,05, bra form alltså på denne maratonspecialist.

Foto: Deca Text & Bild

Men åter igen så är kanske den största sensationen en annan Hälle-Samuel, nämligen Samuel Fitshumhran som för några veckor sedan löpte milen på under 30 minuter. Nu slutade han på femte plats med tiden 14,17, en sekund före en annan formstark klubbkompis, nämligen Anders Grahl. Anders som ju också löpte sub-30 på milen i förra testet. För att ge lite perspektiv på loppet så kan nämnas att Mikael Ekvall var 7:a i mål på 14,22 och Hälles svenske rekordhållare i maraton Mustafa Mohammed slutade 9:a med tiden 14,25. Där bakom kan vi i Hälle glädjas åt Arvid Örns återkomst efter en segdragen muskelskada från ifjol. Nu löpte Arvid på 14,34, medan Hälles nyförvärv 19 årige Samuel Pihlström noterade 14,38 och Olle Ahlberg noterade 14,44. 18 årige Sharmarke Ahmed knäckte med 14,58 den magiska 15 minutersvallen och hans jämnårige klubbkamrat i Hälle Nils Bredin vann B-finalen på 15,35 närmast före överlägsna damsegrarinnan Linn Nilsson, Hälle som hade 15,57.

Thordén-stipendier till fyra Hälletjejer

Foto: Deca Text & Bild

Hälle fick en glädjande utdelning vid annonseringen av årets Thordénstipendiater. Meraf Bahta och Linn Nilsson fick fortsatta stipendier medan fjolårets bronsmedaljör vid terräng EM Samrawith Mengsteab erhöll stipendiet för första gången. Årets ungdomsstipendium för flickor gick också till en Hälletjej, nämligen Tilda Knauer. Ifjol erhölls det stipendiet av en annan Hälletjej, Daniella Persson. Stort grattis tjejer.

Fina sprinttider i säsongpremiären

Hälle arrangerade på Kristi Himmelsfärdsdagen en säsongsupptakt på Rimnersvallen i ett strålande försommarväder med värme och lagom medvind på sprint. Som det sig bör i dessa Coronatider, så var tävlingsprogrammet begränsat till ett fåtal grenar. På 100m noterade 14 åriga Tilde Dahlberg nytt klubbrekord på distansen med tiden 12,63 medan 13 åriga Nadira Muminovic sprang på 13,34. Bra på pojksidan var också 14 årige Leo Bergman som noterade 12,63 i sin Hälle debut. På 200 meter var förutsättningar något mindre gynnsamma då en motvind låg på i första kurvan. Detta till trots så slog Tilde Dahlberg distriktsrekordet både för F14 och F15 med tiden 25,57, bra även på 14 åriga Nelly Elned 27,39 och Nadira Muminovic 27,46. På pojksidan imponerade åter Leo Bergman med tiden 25,50. Jämte sprintloppen så arrangerades även en trekamp för de yngre åldersklasserna. Noel Johansson var 2:a i P12 med bl.a. 8,76 på 60m. I F12 vann Saga Harr tack vare god insats i bollkast, bakom henne noterade vi snabba 60m tider för 11 åringarna Molly Sörling (8,81) samt Noomi Bergman (8,92).

 

Tre raka för Annelie i ”TRS Virtual Series”

Foto: Tobias Åberg

Såhär i pandemitider märks uppfinningsrikedomen en aning mer än annars. För att löpare ska få tävla under rådande restriktioner finns nu virtuella lopp. Det innebär att löparna springer ensamma och via GPS-klockor rapporterar in sina resultat till de olika arrangörerna. TRS Virtual Series arrangeras i Sverige och är en tävlingsserie med olika distanser där deltagandet har varit högt och framför allt kvalitativt. Hälles Annelie Johansson har tävlat på de tre första distanserna som arrangören erbjudit hittills och vunnit damklassen i samtliga. Nu senast var det halvmaraton som stod på agendan och Annelie vann med över 5 minuters marginal till tvåan. Förra helgen vann hon 16km och den kommande helgen väntar maratondistansen för deltagarna. På herrsidan kan man notera att Ockelbos svenske rekordhållare på 50km, Joakim Lantz, inte vann herrklassen på helgens distans vilket säger en del om nivån på tävlingarna.