Samuel var namnet för dagen – snabba tider i Mölnlycke

Foto: Deca Text & Bild

Återigen i dessa ”förbudstider” så har inställda ordinarie tävlingar fått ersättas av ett träningstest, även denna gång på samma bana i Mölnlycke där man för några veckor sedan löpte testet på 10km. Men denna gång var sträckan bara 5km. Och vilket startfält som dök upp på den här ”träningen”!  I A-heatet så löpte 14 löpare på 14,44 eller snabbare!  Och detta på en flack, kontrollmätt asfaltsbana! Efter en långsam start så drog Hälles Samuel Tsegay upp farten och höll ledningen in i mål på tiden 14,05, bra form alltså på denne maratonspecialist.

Foto: Deca Text & Bild

Men åter igen så är kanske den största sensationen en annan Hälle-Samuel, nämligen Samuel Fitshumhran som för några veckor sedan löpte milen på under 30 minuter. Nu slutade han på femte plats med tiden 14,17, en sekund före en annan formstark klubbkompis, nämligen Anders Grahl. Anders som ju också löpte sub-30 på milen i förra testet. För att ge lite perspektiv på loppet så kan nämnas att Mikael Ekvall var 7:a i mål på 14,22 och Hälles svenske rekordhållare i maraton Mustafa Mohammed slutade 9:a med tiden 14,25. Där bakom kan vi i Hälle glädjas åt Arvid Örns återkomst efter en segdragen muskelskada från ifjol. Nu löpte Arvid på 14,34, medan Hälles nyförvärv 19 årige Samuel Pihlström noterade 14,38 och Olle Ahlberg noterade 14,44. 18 årige Sharmarke Ahmed knäckte med 14,58 den magiska 15 minutersvallen och hans jämnårige klubbkamrat i Hälle Nils Bredin vann B-finalen på 15,35 närmast före överlägsna damsegrarinnan Linn Nilsson, Hälle som hade 15,57.

Thordén-stipendier till fyra Hälletjejer

Foto: Deca Text & Bild

Hälle fick en glädjande utdelning vid annonseringen av årets Thordénstipendiater. Meraf Bahta och Linn Nilsson fick fortsatta stipendier medan fjolårets bronsmedaljör vid terräng EM Samrawith Mengsteab erhöll stipendiet för första gången. Årets ungdomsstipendium för flickor gick också till en Hälletjej, nämligen Tilda Knauer. Ifjol erhölls det stipendiet av en annan Hälletjej, Daniella Persson. Stort grattis tjejer.