Nya spännande aktiva till Hälle !

Foto: Deca Text & Bild

Hälle välkomnar tre nya aktiva till klubben. Av dessa har Anton Gustafsson ifrån Alingsås de tyngsta meriterna. Han är regerande svensk mästare på 100km från i maj då han trots mördande värme sprang in på 6,30, en tid som ger en femte plats i världen i år. Att formen är fortsatt god visade han för en dryg vecka sedan då han samma dag först vann Göteborg marathon på 2,27 och sedan efter några timmars vila vann Running Lights 10km i Alingsås.

Foto: Deca Text & Bild

Ny i Hälle är också Olle Meijer som kommer till Hälle från öländska Högby. Även Olle har sin främsta styrka på de riktigt långa sträckorna, i år vann han bland annat Ultravasans nio mil blöt terräng på 6,46. Här slog han bland annat flerfaldige svenske ultramästaren Elov Olsson med över tio minuter. Tillsammans med Jessica Svärd, VM klar 24h, Linus Wiren, Micke Gottberg och Branislav Pavic så har vi ett superstarkt ultragäng nästa år.

Foto: Deca Text & Bild

Hälles starka juniorgäng på damsidan förstärks även av 18 åriga Liv Dinis från IK Ymer som persat i år med 2,17 (800m) /4,37.(1500m). En del aktiva lämnar också klubben främst äkta OCR paret Martin och Sara Bäckström som försvinner till Eskilstuna. Lämnar klubben gör också Sara Edsberger, Simon Schagerström och Tilde Dahlberg. Vi tackar för deras tid i klubben och önskar lycka till i framtiden.

Stor Hälledominans i Jönköping

Foto: Marathon Photos

Hälle hade laddat upp med en stark trupp till Jönköpings stadslopp 10km. På en snabb citybana där det dock rådde blott någon enstaka plusgrad och risk för snö så blev det glädjande bra resultat. Olle Ahlberg visade ju redan på terräng SM att han var på gång formmässigt. Efter att ha löpt första halvan tillsammans med Malmöveteranen Johan Larsson så stack han ifrån på andra halvan och vann på imponerande 29,42. En som också visade god höstform var 21 årige Sharmarke Ahmed .som slutade 3:a i loppet med årsbästatiden 30,19, sekunden före klubbkompisen Petter Svensson. På 12:e plats följde sedan Daniel Parheden med 32,17, därefter Adam Brandt 32,22, 18 årige Algot Wedberg 32,47 och Pontus Algotsson 32,57. På damsidan försvarades Hälles färger av  mångfaldiga svenska veteranmästarinnan (K50) Katarina Åström som slutade 10:a med årsbästanoteringen 39,38.

Halvmaraton-svep

Foto: Deca Text & Bild

Under oktober så har många Hälleaktiva passat på att springa den nobla distansen 21 097 meter och femtio centimeter, AKA a half marathon. Asfaltsmånaden startade med en halvmara i Lettlands flacka huvudstad Riga så löpte ett gäng Hällegrabbar in på fina placeringar. Martin Lönnfeldt kom 9:a på snabba 1.10,30, fyra placeringar och en minut bakom kom Tony Hatefnejad in på med 1.11,32, på 17:e Adam Brandt med 1.11,50 och 32:a Niklas Wiberg med 1.14,01. På oktobers första dag så löpte även Wilhelm Bergentz, dock på kortare distansen 5km där han på Höstruset i Örebro kom 3:a med 15,26. En vecka senare i Örebro så var det dags för halvmaraton där Simon Schagerström kom 10:a med 1.14,16. Den 14 oktober så var det anmärkningsvärt två halvmararor på västkusten med några få mil emellan, nämligen Göteborg och Varberg. I Varberg blev det Hälleseger genom Isak Eriksson 1.11,23 medan Martin Lönnfeldt som bara två veckor efter Riga var på det igen och knep en 3:e plats med tiden 1.11,29. ute på Säröbanan. Ytterligare en vecka senare så var det Tony Hatefnejads tur att göra sin andra oktober-halvmara, detta i snabba Valencia där hans 1.10,38 räckte till en 161 plats! En debutant på sträckan skall också ha en liten digital applåd, i ett snorkallt Uppsala så löpte 20 åriga Julia Svennblad in på en 8:e plats av nära 400 tjejer med tiden 1.27,57.