Framgångar i skogar och på landsvägar

Helgen bjöd inte bara på terräng SM utan Hälleaktiva var igång även på många andra håll. I Göteborg var det Göteborg maraton som brukar gå på flacka Säröleden i de västra stadsdelarna. På fulla distansen så gjorde 25 årige parasportaren och rullstolsåkaren Gabriel van Eerden debut på sträckan med tiden 4.18,16. Imponerande av Gabriel som egentligen satsar på kastgrenarna. På halva distansen kom Hälleveteranerna Mustafa Mohammed och Daniel Lund att göra loppet. Fram till varvning hängde de ihop men sedan drog Musse ifrån till nytt banrekord 1.08,57 före Daniel på 1.11,49. Halvmaraton löptes även av globetrottern Tony Hatefnejad som i holländska Eindhoven noterade 1.13,38. Några minuter ifrån personbästa denna gång. I Alingsås gick kvällsloppet Running Lights i samband med stadens ljusfestival, segern i år gick till Hälle i herrklassen i form av Anders Bergman som löpte 10km banan på 32,53. I damklassen blev det även en andraplats för K40 tjejen Erika Dinis  med tiden 39,50 och i 12 års klassen för flickor så löpte Moa Enander hem segern.Till sist så skall vi också notera två framskjutna placeringar i prestigefyllda trailloppet Rya Åsar i Borås kuperade omgivningar. Det var Patrik LIndegård som kom 3:a i herrklassen och Annelie Johansson som slutade 4:a i damklassen.