Hälledominans på Stenshultsrundan

Lite gråare och kallare väder än ifjol och lite färre startande, men Stenshultsrundan står sig alltjämnt. Runt 250 deltagare. Ett vintagelopp långt ute på landet, härligt genomsura myrmarker att springa de längre distanserna i, tufft kuperat elljusspår för de yngre. Och som vanligt en massa Hälleaktiva på plats, främst ungdomar. Och segrar plockades hem i mångfald. Systrarna Rut, Hanna och Ester Strand vann vardera F8, F10 och F12, Viktor Jernberg P10 och i P14 imponerade Algot Wedberg stort genom att vinna 2,5km på 9,49. Vi påminner om att 2,5km Stenshultsrunda, är någonting helt annat än t.ex. USK loppet med avseende till kupering, underlag, kurvor etc. I P16 klassen kunde vi glädjas åt seger för Alexander Carlsson som tävlade för första gången sedan han skadade sig på Strandjoggen i våras. Och på långa banan så blev det både M45 samt totalseger för Hälles duktige veteran Erik Framme. Och ytterligare en klasseger kom i M50 för Nicolaus Fager.