Imponerande bredduppvisning av Hälle på Sylvesterloppet

Årets Sylvesterlopp i Göteborg bildade en värdig inramning på tävlingsåret 2022 med 7-8 plusgrader, uppehåll och ett av de bästa startfälten vi sett på ett millopp i Väst-Sverige under året. Dels 1300 startande, dels bra toppkvalitet. Det var väl vinden som var lite för stark, men man kan ju inte få allt så här mitt i vintern. Hälle hade drygt ett 30-tal aktiva på plats och som vanligt så höll sig polkagrislinnena väl framme, bland annat så kan vi notera nio Hällelöpare bland de 25 bästa herrarna i mål. Några riktiga topplaceringar fick vi inte i huvudklasserna, men breddmässigt så var det imponerande. Bland herrarna så var Håvard Eidsmo bäst Hällelöpare idag, han sprang milen på 30,37 vilket räckte till en 4:e plats. Bara tre sekunder bakom Petter Svensson och Samuel Fitsumrhan in och även på 7:e plats blev det Hälle genom junioren Linus Agervik Kristiansson som imponerade stort med tiden 31,34. På 33 minuter kom ytterligare fem Hällelöpare med Isak Eriksson främst med 33,42 (15:e plats). Där bakom noterar vi Nicklas Wiberg 33,42 (16:e), Pontus Albertsson 33,43 (19:e), Gustav Leonardsson 33,48 (21:a) samt Gustaf Josefinsson 33,54 (23:a). En stark insats gjorde även 58 årige Johnny Jantunen som med 36,03 plockade hem segern i herrarnas masterklass +50år.

Likaså gjorde även unge Alvin Mether en rask premiär på mildistansen genom att bli 5:a i U17 klassen trots att han bara är 14 år. Tiden blev goda 39,32. På damsidan så var Emy Thorén snabbast ifrån Hälle med en 7:e plats med tiden 36,20, Michelle Schnellbacher var 8:a med 37,12 och Linnea Smalström kom 15:e med 39,20.

Imponerande lopp av Majken !

Foto: Deca Text & Bild

Hälle arrangerade idag mellandagstävlingar i Rimnershallen med ett 3000m lopp i fokus. Herrklassen vanns av Hälles Pontus Albertsson på 8.56,50 efter positiva splittar, alltså en snabb avslutning. Men den stora uppmärksamheten kom att kretsa kring 15 åriga Hälletjejen Majken Söderlund Larsson som startade upp med 3,12 på första kilometern, följde upp med 3,11 på den andra och sedan makalöst imponerande 3,09 på den sista och totalt 9.32,21. Endast Meraf Bahta, Samrawit Mengsteab, Linn Nilsson och Jenny Framme har sprungit snabbare i klubbhistorien. Dessa fyra har det gemensamma att de vunnit Stora SM, en eller flera gånger. Bakom Majken så fick vår U-landslagstjej ifrån i höstas Ida Kraft en positiv resa. Efter en lite långsam inledning så springer hon starkt på slutet och snuddade med 10.04,61 vid sitt personbästa.

Foto: Deca Text & Bild

Två av Hälles duktiga ungdomssprinters inledde också innesäsongen starkt. Först sprang 16 årige Leo Bergman 200m på inneperset 22,94. Leo som tog medaljer i somras på USM både på 200m och 400m har startat innesäsongen bra. Detta gäller kanske i än högre grad för jämnåriga Nelly Elned som USM guld förra vintern på 400m. Nu vann hon 200m efter en imponerande löpning på jätteperset 26,02. Lägg till att hon för en månad sedan sprang 600m på 1,33 så känns det som Nelly har något spännande på gång på 400m.

Samrawit 7:a på EM!

Foto: Deca Text & Bild

Årets EM i terränglöpning gick i parken La Mandria i Turin, en park som marknadsfördes som Europas näst största inhägnade park. Frågan är vilken som är störst? Jo, Phoenix park utanför Dublin på Irland. Men nu tillbaka till Turin, en gång i tiden huvudstad i kungariket med namnet Sardinien-Piemonte och vibbarna av att ha varit en kunglig huvudstad känns fortfarande tydligt i Turin. Då Turin ligger ganska högt så var det frostigt på morgonen, men när tävlingarna startade så blev det dagsmeja och ganska blött. Och finns det något Samrawit gillar så är det skönt leriga gräsbanor. Nu gick det ganska raskt i täten och Samrawit tog det förmodligen medvetet lugnt för att undvika att gå in i mjölksyraväggen. Hon drog dock sakta ifrån de övriga svenskorna. och på sista varvet la hon in en extra växel och gick uppåt i resultatlistan till en slutlig 7:e plats med 27,27 på den 8km långa banan, knappa minuten bakom titelförsvarande norskan Grövdal. En mycket god insats i den tuffa konkurrensen, hon var bland annat 38 sekunder före erkänt duktiga landsmaninnan Sara Lahti.

Foto: Deca Text & Bild

Hälles andre deltagare var Max Peter Bejmer som togs ut till EM efter sin fina insats på NM i Kristiansand, Även Max Peter gjorde ett fint lopp i det över 100 man stark startfältet och kom till sist i mål på en 39:e plats. Hans tid på den 10km långa banan var fina 31,12. Han fick i här revansch för NM i terränglöpning på landsmannen och nordiske mästaren Mohammadreza Abootorabi.

Förberedelser i Luciatider!

Träningsförberedelserna inför inomhussäsongen går nu in i en mer kvalitativ fas. Hälles sprintergrupp hade en testvecka med olika snabbhetstester, och även juniorerna på lång/medelgruppen passade på att köra inomhus i snöyran. Det var mycket träning men det hanns även med lite adventsfirande efteråt med mat och pepparkakor. Vi tackar IMPAB AB för den goda maten.

Många snabba maratontider i Valencia

Foto: Deca Text & Bild

Valencia har ju blivit et långlöpar Mecka, här arrangerar man under vinterhalvåret världsklasslopp på såväl maraton som halvmaraton och 10km. Först ut nu var helmaran och Hälle var på plats med en stark trupp. Även om klubbens etta Samuel Tsegay gick av efter bara någon mil så blev det många individuellt goda resultat att notera i klubblistorna. Tony Hatefnejad pressade sitt pers med en minut till fina 2.27,20. Arez Mohideen sprang sitt andra maratonlopp på kort tid, och han gjorde det bra. Med tiden 2.30,33 pressade han sitt pers med över fem minuter. Det samma gjorde Pontus Albertsson som bara var halvminuten efter Arez (2.30,51). Gustav Leonardsson debuterade med äran för Hälle med att springa på 2.30,59. Johannes Bogren kom i mål på 2.34,29 och Anders Bergman maratondebuterade med 2.36,27.