Snabba Hälletider i Spanien

Foto: Deca Text & Bild

Vinterns långlopp i Spanien lockar världseliten, denna helgen var det dags för Sevilla maraton. Tävlingen där Mustafa Mohammed satte svenskt rekord för några år sedan. Till årets stora maratonlopp i det gamla tjurfäktar-Meckat så deltog två Hällelöpare. Dels Samuel Tsegay, som tyvärr steg av halvvägs efter en snabb öppning. Den andre var fjolårets VM löpare på 100km, Linus Wiren som visade prov på god form genom att rejält personbästa på den här för honom korta distansen. Hans tid skrevs till 2.24,48, personbästa med närmare tio minuter! En vecka tidigare hade Tony Hatefnejad besökt den katalanska huvudstaden Barcelona och sprungit halva distansen. Här snuddade Tony vid  sitt pers med tiden 1.09,00. Tony slutade på 89:e plats och Linus 114:e i de knivskarpa konkurrenserna.

Olle och Benjamin försvarade Hälles färger

Foto: Deca Text & Bild

Årets inomhus SM i friidrott gick i Malmöhallen Athleticum på dess snabba och branta kurvor. Hälle hade två löpare på plats, dels Benjamin Åberg och dels Olle Ahlberg. För Benjamin var det först försök på fredagen, där han skuggade Erik Martinsson in i mål till en säker finalplats. På lördagen var det final, en trång sådan med 7 startande löpare, där Benjamin åter gjorde en habil insats och höll sin rankingplats fram till en 4:e plats på nya årsbästatiden 1.51,54.

Foto: Deca Text & Bild

För Olles del var det en svettig helg, först huvuddistansen 3000m på fredagen. Loppet blev optimalt svårt för Olle med låg fart, och sedan en rasande spurt. Till sist passerade han målet som 8:a med tiden 8.33,63. Revanschsugen så startade han även på 1500m, som är en för honom sällan löpt distans. Han gick till final och därefter i final klipper han till med en nya 8:e plats och tiden 3.50,34.