15,48 av Linn

Vid de årliga tävlingarna Mount Sacs Relays i LA förorten Norwalk löpte Linn Nilsson toksnabbt i helgen. På distansen 5000m kom hon på 8:e plats i en tuff A-final med tiden 15.48,46, personbästa med över minuten. Tiden räcker också för att komma in på all time high listan i Sverige. Därmed tillhör en liten exklusiv grupp i klubben bestående av henne själv, Mustafa Mohammed, Meraf Bahta samt Therese Olofsson vilka kan återfinnas på den svenska 10-bästa listan genom tiderna.

Mustafa vann Premiärloppet

Mustafa Mohamed, Hälle IF,

Klassiska Premiärloppet har på senare år bytt skepnad ett par gånger. Numera är det ett hyfsat kuperat 10km lopp på grusvägarna kring Skatås. I år blev det mycket Hälle i toppen då Mustafa Mohammed passade på att inviga säsongen, för övrigt hans 20:e säsong på elitnivå!  Nu löpte Musse i täten i jämn fart, fram till seger på 31,14, närmast före Hässelbys Markus Åberg. På tredje plats kom Hälles Yared Admasu med tiden 31,40, vilket indikerar stigande form även för Yared. På 11:e plats kom Robert Alexandersson med tiden 33,57. På damsidan kunde Hälle notera Erika Dinis på 7:e plats med tiden 40,08. Med den tiden vann hon även K40 klassen.

Terrängpremiär i vårens marker

Sabina Aumo
TIF-terrängen, Sabina Aumo

Årets terrängsäsong har dragit igång så smått. På Solvikingens vårlopp så noterade Yared Admasu en 2:a plats på 8km medan Hälles ultralöpare Jimmy Jacobsson kom på 3:e plats på 32km med 2.00,44. I Trollhättans klassiska lopp, TIF terrängen så blev det dubbelseger i F13 genom Sabina Aumo och Irma Törngård, medan lillasyster Hilda Törngård slutade på 2:a plats i F12. Uppe på Herrestadsfjället arrangerade samtidigt USK och Bokenäs IF för första gången Fjällmaraton, ett traillopp med mängder av olika distanser. Andreas Klasson och Christoffer Forsberg vann överlägset den kortaste, 4km. På 14km kom Jacob Lidman 2:a med tiden 1.14.