Japhet imponerade på Strömstadsmilen

Juli och augusti är långloppens tid här på västkusten. Som vanligt inledde Strömstad och Varberg, snart följer Trollhättan, Falkenberg med flera lopp. Strömstadsmilen erbjöd varm, soligt och blåsigt väder. Perfekt för publiken men tufft för löparna på den knixiga och tungt kuperade banan. I herrarnas 10km så stack en grupp på sex löpare iväg och lade första halvan på strax under 15 minuter. Bland dessa två Hällelöpare Japhet KIpkorir och Ababa Lama. På andra varvet så hängde sig Japhet kvar in i det längsta och i mål var han 3:a med tiden 30,18 medan Ababa fick släppa lite på täten och slutade 6:a med tiden 30,53. I M40 klassen blev det seger för suveränt löpande Erik Framme med 34,40 och Jocke Nätth 4:a med tiden 35,58. I P17 klassen 5km blev det en andra plats för Merhawi Seuyfu med 17,58. I Varbergsloppet kom Robert Alexandersson på en mycket meriterande 3:e plats med tiden 32,17 medan Samrawit Mengsteab blev 4:a i damklassen med 39,58. För Samrawit var det debut i Hälle och en återkomst till tävlingssammanhang efter några års frånvaro.

Häggarna blev nordiska mästare

M40 400m häck Patrik Hägg

Patrik och Weronica Hägg utgjorde Hälles lilla men vassa trupp vid årets NM för veteraner i HC Andersons hemstad Odense i Danmark. 44 årige Patrik som kämpat med skador under säsongen bet ihop och blev 3:a på favoritgrenen 400m med 55,34 men vann sedan istället 400m häck på fina 63,03. Vi hoppas Patrik är kurant nästa år när han blir yngst i M45 klassen. Hustrun Weronica Hägg vann två titlar, dels stavhoppet i K40 på 2,50 dels även diskus med 23,89.

Seger för Emma på Världsungdomsspelen

Sveriges överlägset största arenaarrangemang Världsungdomsspelen arrangerades i år, för ovanlighetens skull, under mörka skyar och med en grinig motvind under större delen av helgen. Detta hindrade ändå inte flera goda resultat. Hälles enda seger togs av Emma Harrysson i F19 kula där hon avgjorde i femte omgången med fina 13,55. En 3:e plats blev det för formstarke Tim Söderqvist i herrarnas slägga, där han klippte till med 61,96. Den största överraskningen var ändå Edvin Pakiam i P16 höjdhopp som persade två gånger, först med 1,79 sedan 1,83. Med detta tog Edvin en mycket meriterande 4:e plats i den stentuffa konkurrensen. Lisa Öberg slutade på en 5:e plats i kvinnornas 1500m med 4.28,60, Linn Nilsson som kämpat med pollenallergi denna sommar slutade 8:a på 800m med 2.11,34. Det var hennes första lopp i Sverige denna sommar. Två hoppare som skötte sig med den äran var dels Marcus Lidman som i en mycket tuff P17 tävling i längd slutade på 6:e plats med perset 6,74. Nytt klubbrekord! Dels var det också Carl Ludvig Patriksson i P19 höjd. Calle tangerade perset 1,96 och var så när att även ta drömgränsen 2,00.

Emil och Kalle distriktsmästare

Även DM dag 2 på Rimnersvallen gick i strålande försommarväder och med en lätt, lagom medvind på sprint. Hälle tog en bunt seniortitlar genom bland annat den mycket jämne Carl Ludvig Patriksson i höjdhopp, denna gång tog han 1,94. Emil Magnusson vann 800m på 2,03,38 efter en tuff öppning. På 200m blev det en andra plats för Josef Åberg på fina 23,13, samma placering även för Andreas Claesson på 5000m med tiden 17,14. I veteranklasserna kunde vi bland annat notera fina 2,60 för Weronica Hägg i K40 stavhopp samt 2.17,00 av 49-årige Nicolaus Fager på 800m. På ungdomssidan satte Tilda Knauer pers och klubbrekord på 600m F13 med 1.45,86 och pers och seger blev det även för Jonas Magnusson i P13 600m med 1.47,61.