Starka säsongsdebuter i Tønsberg och Stockholm

Under lördagen var det inte bara Göteborgsvarv på agendan för våra randiga löpare. Till Norska Tønsberg hade coach Benjamin tagit med 3 aktiva där de på den idylliska arenan i skogen stod för starka insatser. Först ut var 16-åriga Filip Jonsson som i ensamt majestät sprang ner de Norska juniorerna på 1500m. I tät från start till mål och med en stark avslutning på sista varvet sprang han in på goda 4.15,68 i säsongsdebuten. Näst på tur var Jonas Magnusson och Vilmer Andersson i männens B-final på 800m. De båda 18-åringarna fick här en fin resa i näst intill perfekta förutsättningar och på slutet kunde Jonas avsluta starkt och vinna heatet på finfina personbästat 1.54,89. Nytt personbästa med drygt 3 sekunder. Därbakom avancerade även Vilmer några placeringar och slutade 5:a i heatet med nya personbästat 1.57,84. Första gången under 2min för Vilmer.

Till sist var det även coach Benjamins tur att springa, det i männens A-final på 800m där tufft norskt motstånd väntade. Efter offensiv löpning kroknade Benjamin lite på upploppet och slutade 6:a men på mycket goda 1.52,19. Hans bästa säsongsdebut i karriären!

Foto: Deca Text & Bild

I Stockholm arrangerade Spårvägen tävlingen HOKA spåret 5000m på Stockholm Stadion. Här hade Hälle 3 löpare på plats som alla 3 åkte hem med varsitt personbästa. Bäst lyckades Olle Ahlberg som de senaste veckorna visat gryende form. Här blev han 3:e bästa svensk i A-finalen på fina 14.02,19 efter att ha dragit stora delar av loppet. Sharmarke Ahmed stod även han för en fin insats som trots att han stumnade lite på slutet sprang in på 14.05,34. I B-finalen slutade Petter Svensson tvåa på nya personbästat 14.29,03.

Skårbratt´s slog världsrekord på varvet!

Efter inslag i TV 4:s landet runt på fredagen så blev det ett bra massmedialt drag kring Hälles Johan Skårbratt när han på Göteborgsvarvet sprang halvmaran på 1,34. Grejen var precis som på ett par millopp tidigare i år att han sprang med en specialgjord barnvagn för hans och hustrun Hannas båda tvillingpar, alltså fyra barn totalt. Två fyraåriga pojkar, och två minde flickor. Hela vagnsekipaget vägde 80kg med barnen i vilket givetvis gjorde Säldammsbacken och Älvsborgsbron till veritabla utmaningar. Dessutom så hade man regntak dagen till ära på vagnen, vilket knappast minskade det aerodynamiska motståndet. Men projektet hade nog inte lyckats om inte Hanna och ytterligare någon kompis till familjen  sprungit med för att langa saft och kex till barnen samt framförallt svara på alla frågor som de två frågvisa killarna hade i de två främsta stolarna. Småtjejerna somnade. Hur var det då med världsrekordet? Jo i kontakt med Guiness rekordbok som hanterar den här typen av rekord så fanns ingen tidigare notering så deras krav var att fick man en tid under 2 timmar så skulle den godkännas som rekord, och det fixade man ju med bred marginal.