Hällelöpare rekordlöpte på USK-loppet

USK-loppet gick som brukligt den första lördagen i oktober uppe vid naturskönt belägna Bjursjön. Marknadsföring är inte arrangerande Uddevalla SK:s starkaste sida, så startfälten var tunna, men banorna var perfekta och även vädret var gynnsamt. Mulet, men uppehåll, nästan vindstilla och cirka 10 grader varmt. På den korta banan som mäter 2,5km hade Hälle ett mycket starkt anmält startfält, detta i syfte att matcha Oliver Lämbers banrekord på 7,43 från 2011. Nu blev det bra fart från början med en klunga på tre Hälle-löpare i täten, men under inlöpning mot mot målet så drog 17 årige Merhawi Seyfu ifrån och vann på lysande 7,30, nio sekunder före Hälles segrare i P15 Sharmarke Ahmed, som i sin tur bara var decimetern före klubbkompisen Nils Bredin.

Det blev dubbelseger i P13 för Algot Wedin och Jonas Magnusson, Algots segertid var så bra som 8,49. I F13 kom Hilda Törngård 2:a på fina tiden 9,51 och i 11 års klasserna blev det segrar genom Ailo Zackrisson (P11) och Nelly Elned IF11. I seniorloppen så kom Samuel Fitsumbrhan att ta ytterligare en Hälleseger. 18 årige Samuel stack ifrån det övriga fältet efter någon kilometer och sololöpte sedan hem segern på 33,24 utan att behöva slita allt för hårt.

Den stora positiva överraskningen för Hälle denna dag var faktiskt damsegrarinnan Samraweth Mengsteab, som på loppets smått kuperade grusbana satte nytt 10km pers alla kategorier med nära en minut. Hennes tid blev nu 36,43, bara 20 sekunder ifrån Linn Nilsson två år gamla banrekord.