Skololympiaden 2018

I onsdags arrangerade vi Skololympiaden (skol-DM) för 5-6 klass under ny form. Dels var tävlingen lagd inomhus och dessutom på kvällstid. Trots att arrangemanget nu låg på kvällstid så var det ett stort deltagande med närmare 400 starter. Från Hälle kan Tilde Dahlbergs dubbelseger i F06 längd och 60m noteras. Nelly Elned vann F06 800m och Nadira Muminovic vann 60m och kom tvåa i längd i F07. Därbakom var det flera av våra aktiva som stod för fina resultat och arrangemanget var i sig mycket lyckat.

Resultat:

Skololympiaden 2018 60m resultat

Skololympiaden 2018. 800m resultat

Skololympiaden 2018 – längdhopp resultat

Skololympiaden 2018 – kula resultat

Lyckad integrationskväll i Ljungskilegården

I lördagskväll arrangerade vi en integrationskväll i Ljungskilegården. Föreningens ordförande, Christian Persson, föreläste kring klubbens framgångsrika arbete med flyktingar och senare intervjuade Benjamin Åberg tre av våra aktiva med flyktingbakgrund. På bilden är Samuel, Merhawi och Sharmarke tillsammans med deras tränare Mikael Gren som också tackades under kvällen för sina insatser.

Framgångsrika Hällelöpare på alla fronter

Foto: Deca Text & Bild

I olika delar av Norden har det sprungits långlopp. I Borås arrangerades Kretsloppet där Hälle hade en stark trupp på plats. På 10km sprang Japhet Kipkorir in som fyra i mål med fina 31.36, Anders Grahl visade gryende form och blev femma med 32,04. På damsidan sprang Erika Dinis in som sjua med 39.51. På 5km sprang Merhawi Seyfu, Sharmarke Ahmed och Filmon Fshatsion in på platserna 3, 4 och 5. Tiderna blev 15.37, 15.46 och 16.02. I Stockholm arrangerades Stockholm halvamarathon där Mustafa Mohamed sprang lysande bra! Musse, som närmar sig 40 år och numera är veteran i löpsammanghang, visar att han fortsatt tillhör den absoluta eliten. Musse sprang in som tvåa med finfina 1.04.13, hans snabbaste halvmara på flera år! I Köpenhamn hade vi två Hällelöpare på startlinjen när Köpenhamn halvmarathon gick av stapeln. Olle Ahlberg, som fortfarande är junior, fortsätter att imponera och sprang i mål på lysande 1.09.33, nytt personbästa med hela 2 minuter! Tony Hatefnejad gjorde även han ett starkt lopp och sprang i mål på 1.13.31! Sarah Edsberger är tillbaka efter skada och vann Varvetmilen i Göteborg på 37,00 (10km), mindre än en minut ifrån sitt personbästa som hon noterade i våras på bana. Annelie Johansson fortsätter sin uppladdning inför Lidingöloppet med traillopp, nu var hon 2:a i damklassen i Löprallarn i Bottnaryd, en ort som annars är mest känt för sina fina kasttävlingar. Det var en snabb trailbana för Annelie sprang under timman på 15km.

Wolf Mountain Challenge i sol och regn

Hälles nysatsning Wolf Mountain Challenge fick bra uppstart i premiärupplagan. På Fredag kväll så avgjordes backsprinten i Ljungskiles gamla slalombacke, Brötängarna, vilken dagen till ära röjts upp. Här hade beretts en brant, utslagsgivande backe mitt inne i ett bostadsområde med Ljungskile Folkhögskola som närmsta granne. Löptiden för de främsta var kring 45 sekunder. På grund av tufft ihållande regn hela fredagkvällen så blev loppen kanske tuffare än annars väntat. I herrklassen gällde såväl försök som semifinal och final samma kväll. Totalsegrare i finalen blev Hälles svenske ungdomsmästare Sharmarke Ahmed före klubbkompisen Alexander Carlsson. I damklassen vann också en Hälletjej, Ebba Jernmark-Burrows, och till sist bland ungdom 13 år och yngre så blev det också hemmasegrar för Algot Wedberg och Ester Strand, vilka klättrade bättre än några andra denna kväll i Ljungskilebacken.På lördagen så sken solen när trailloppen skulle starta uppe vid Skarsjövallen. Först ut var 13 åringarna där det på pojksidan åter blev seger för Algot Wedberg, medan Stenungsunds Majken Söderlund var snabbast bland flickorna. Därefter var det dags för det riktiga Wolf Mountainloppet, upp mot Vargfjället alltså. Med gemensam start sprang man 10km eller 21 km. Den kortare banan, som går runt Stora Skarsjön, är en riktigt tuff bana i en hisnande vacker natur. Tuffa höjdskillnader, teknikkrävande och det är egentligen endast de sista 500 metrarna som man kan sträcka ut lite grann. Seger här gick på herrsidan till duktige Hällejunioren Merhawi Seifu med tiden 46:45, en tid som vittnar om hur tuff banan är. På damsidan blev det också Hälleseger genom 15 åriga Sabina Aumo, som även är en van orienterare, som vann på 56:16. På den långa halmaratondistansen så vann Stenungsunds Thomas Abrahamsson överlägset med imponerande 1:36,06. Halvmaratonbanan bjuder inte på så mycket mer höjdskillnad än 10:an men extraslingan ut på fjället innehåller istället tuffa myrar, stock och sten och hårda teknikkrav på löparna. På damsidan blev det Hälleseger genom Annelie Johansson med tiden 1.50,54, då skall vi veta att Annelie förlorade en del tid på en fellöpning. Som arrangörer får Hälle vara nöjda med den här första upplagan av loppet, och vi siktar på att nästa år vara tillbaka med ett än mer utvecklat arrangemang.

Martin Burrows 4:a på Veteran VM

Foto: Patrik Hägg

Världens största arenamästerskap går just nu av stapeln i Malaga med omgivningar, vi snackar då givetvis om veteran VM i friidrott. På tre arenor avgörs parallellt tävlingar om samlat närmare 8000 deltagare. Tävlingarna kommer att pågå i två veckor. Hälles två deltagare Martin Burrows och Anders Logg har startat upp bra. Martin slutade på 4:e plats i finalen av M45 400m häck, efter att toppat både försök och semifinaler, där vissa av hans konkurrenter ”smög med” utan förta sig. I finalen så löpte Martin på fina 58,52, bara tiondelar ifrån både brons och silvermedalj. Anders Logg har hittills hunnit löpa försök på 200m i M40 och imponerade där stort med 22,74 i kraftig motvind -3,0. Fortsättning följer.

Annelie och Julle glänser på trailfronten

Foto: Deca Text & Bild

Ifrån trailtävlingar så har fina resultat inrapporterats. Annelie Johansson vann Mullsjö X-trails damklass. Här sprang man en i trailsammanhang snabb och lättlöpt halvmaratonbana på 1.31,13. Annelie vann med fem minuters marginal till Madeleine Larsson, Hässelby. I ett av landets mest prestigefyllda traillopp, tredagars racet Ice Bug X-perience i och ikring Hunnebrostrand så gladde Hälles Julius Strömberg stort med en sammanlagd andra plats i det flera hundra löpare starka startfältet. Åt IFK Göteborgs världsmästare i orientering Fredrik Backman stod inget att göra, men i matchen om andra platsen så avgjorde Julius kampen mot totaltrean Thomas Abrahamsson genom fina insatser på de två sista 2-timmars etapperna.