Hälle gjorde bästa inne USM på över 20 år!

Årets inomhus USM genomfördes i ett för dagen tungt nedslitet Friidrottens hus som med några millimeters marginal klarade granskningen. Men det gick, och en ny banbeläggning lär vara på gång. Och vilken härlig Hälle helg det blev! I F16 klassen blev det guld på 400m genom Nelly Elned, som med tiden 57,66 elegant levde upp till favoritskapet.

Det blev även silver i klassen, då Tilde Dahlberg visade upp en helt ny nivå i längdhoppet när hon klippte till med 5,78 ..och med hela plankan kvar. Tilde följde sedan upp med en femte plats på 60m. En gren där även Adela Riquelme noterade en semifinalplats och pers med 8,18. Från F16 kan även noteras att Sabina Kern Hälledebuterade med en 20:e plats i längdhopp.

I P16 så hade alltid mästerskapstaggade Leo Bergman en stor helg där han först på lördagen kom 4:a i längdhopp med nya perset 6,39 därefter blev det ett silver på söndagen på 400m med tokperset 51,48. Här låg han efter första varvet 3:a men en kille i den snabbsprintande täten väggade totalt och Leo hann ifatt. I klassen F15 blev det final på 1000m för både Agnes Knaue och Lova Sjögren Malmqvist. I finalen blev de sexa respektive 9:a. Båda hade dessförinnan i försöken putsat persen en smula till 3,07 respektive 3,10.Till sist så var det även USM debut för 15 årige Samuel Högblom som noterade 3,02 på 1000m i P15 försöken.

Hälle massmönstrade i Skatåsterrängen

Fjolårets vårpremiär gick av kända skäl först i maj, men i år var den klassiska grusåttan tillbaka på ordinarie tid i maj. Grusåttan på Skatås är en lika klassisk göteborgsk klenod som en halv special och Liseberg. Fast egentligen så är den väl inte riktigt 8km utan snarare 7,8km. Hälle mönstrade hela 35 löpare på plats denna dag och många visade lysande vårform. Bäst i Hälleteamet var 23 årige Håvard Sandstad Eidsmo, en elitorienterare som denna dag tävlingsdebuterade i Hällelinnet. Han hade tiden 23,26, bara sekunder bakom Ullevis Gabriel Steffensen. På tredje plats med samma tid som Håvard kom Petter Svensson. På femte plats, och trea bland Hällelöparna kom Dag Blandkjenn med tiden 24,26. På sjätte plats kom Anders Grahl, och 8:a en av fjolårets fynd, Martin Adolfsson med tiden 25,23. Strax därbakom kom en större grupp av Hällelöpare bl.a ultrailspecialisten Patrik Lindegård, OCR löparen Tobias Jäger som vann Stockholm toughest förra hösten samt allsidige Daniel Parheden. Bland tjejerna så kom Emy Thorén främst med en 4:e plats med tiden 28,35, Sara Edsberger var 8:a med 30, 08, debutanten Maja Svanå  kom 10:a, svenska OCR mästarinnan Sara Forsström 14:e och duktige K50 tjejen Katarina Åström 15:e.

Sebastian vann Transgrancanaria Marathon !

Hälles Sebastian Ljungdahl har haft en bra träningsvinter och det fick han också direkt credit för i årets första stora Sky-runner event på Gran Canaria, det ytterst prestigefyllda Transgrancanaria Marathon. Marathondistansen startar i mitten av ön och målet låg i Maspalomas på sydkusten. Vid starten var det regn och 2 plusgrader, i mål var det svenskt sommarväder. Däremellan så väntade 1300 höjdmeter som avverkades i ett par långa tuffa stigningar, med påföljande utförslöpor i smala, steniga, tekniskt krävande terrängavsnitt. Sebastian valde att inte hänga med i den ursinnigt snabba öppning som täten tog, men i den andra långa stigningen upp till 17 km. passeringen så gick han ikapp, och sista halvan av loppet var sololöpning ifrån Sebastians sida. I mål hade han mycket goda 3.02,28. Tvåa i loppet kom finske Mårten Boström. Det skall sägas att skyrunning är en form av traillöpning med stora höjd-skillnader och därigenom också mycket tekniskt krävande. Nästa internationella lopp för Sebastian är första deltävlingen i världscupen i Frankrike i maj.